Північній Кореї не вдався запуск ракети: вона розвалилась на частини і впала в океан

Міністерство оборони Південної Кореї сьогодні оголосило про невдалий пуск північно-корейської ракети «Инха-3» («Чумацький шлях») - за даними Сеула, ракета пролетіла всього кілька хвилин, після чого розвалилася і впала в океан.

Джерело: Відомості

Міністерство оборони Південної Кореї сьогодні оголосило про невдалий пуск північно-корейської ракети «Инха-3» («Чумацький шлях») - за даними Сеула, ракета пролетіла всього кілька хвилин, після чого розвалилася і впала в океан. Пізніше інформацію підтвердили в Японії і США.

Спочатку ці відомості спростувало Космічне агентство Північної Кореї та Комітет із космічних технологій, проте незабаром надійшло офіційне повідомлення Центрального телеграфного агентства Кореї (ЦТАК) про те, що ракета «Инха-3» була дійсно запущена з космодрому Чхольсан, однак супутник «Кванменсон-3» («Яскрава зірка») не вийшов на задану орбіту.

«Науковці, фахівці та експерти країни в даний час вивчають причини збою», — повідомило агентство, не вдаючись у подробиці.

Тим часом, за даними джерела у міністерстві оборони Японії, ракета пролетіла всього 120 кілометрів, після чого розпалася на чотири частини. Повідомлялося, що під час польоту не змогли відокремитися одна від одної перший і другий ступені ракети.

Об'єднане командування ППО північноамериканського континенту (NORAD) також стверджує, що запуск ракети у КНДР був невдалим. «Початкові дані свідчать про те, що перший ступінь ракети впав у море у 165 кілометрах від Сеула (Південна Корея). Два інших, імовірно, не спрацювали (не відділилися), ніяких уламків на землю не падало. Ракета або її уламки не несли загрози», — йдеться в повідомленні командування.

Loading...