Оксфорд і Ватикан викладуть у безкоштовний інтернет-доступ древні документи

Оксфорд і Ватикан викладуть у безкоштовний інтернет-доступ древні документи

Бодлейнська бібліотека Оксфордського університету й Апостольська бібліотека Ватикану мають намір зацифрувати і розмістити у вільному доступі в Інтернеті близько 1,5 млн. сторінок древніх текстів.

Джерело: Відомості

Бодлейнська бібліотека Оксфордського університету й Апостольська бібліотека Ватикану мають намір зацифрувати і розмістити у вільному доступі в Інтернеті близько 1,5 млн. сторінок древніх текстів. Про це 12 квітня повідомили представники цих книжкових сховищ, пише «Фокус».

У цифровий формат, як було заявлено, будуть переведені манускрипти й книги, в основному з трьох тематичних галузей: грецькі манускрипти, друковані книги XV століття й манускрипти давньоєврейською мовою.

Дві третини матеріалів для реалізації проекту надасть Апостольська бібліотека Ватикану. Ініціатори цієї ідеї впевнені, що її втілення в життя дозволить не тільки об’єднати величезні архіви двох бібліотек, але й зробить їх доступними для максимально широкого кола дослідників і читачів.

«Переведення цих древніх текстів і зображень у цифровий формат дозволить вийти за межі часу й простору, які в минулому обмежували доступ до знань. Дослідники зможуть по-новому використовувати ці документи завдяки їхній доступності в Інтернеті», — заявила представниця Бібліотеки Бодлейн Сара Томас.

Реалізація проекту обійдеться приблизно в $3,17 млн.

Loading...