Японці придумали робота, що робить суші

Японці придумали робота, що робить суші

Новий робот Shari здатний «крутити» до 3600 ролів різної конфігурації та начинки на годину.

Джерело: Відомості

Японський промисловий виробник на виставці, що проходить у Токіо, представив робота, призначеного для виробництва суші та ролів у промислових масштабах. Новинка може бути використана у ресторанах або супермаркетах, де продаються готові набори японських продуктів. Новий робот Shari здатний «крутити» до 3600 ролів різної конфігурації та начинки на годину.

Новинка здатна помітно полегшити життя кухарям, позбавивши їх від рутинної роботи і надавши більше часу на виконання кулінарної творчої роботи, а також на виготовлення складних страв. Робот Shari під час виробництва ролів і суші відтворює дії людини: машина так само скручує клейкий рис, так само нарізає сиру рибу, розкладає рибу на рис, створює роли з різною начинкою всередині і діє за іншими програмами.

Інженери кажуть, що на смак робо-роли і роли, приготовані кухарем, неможливо відрізнити. Єдиним недоліком робота є його досить великий розмір, а також те, що він не може повністю автоматизувати приготування страв. Так, рис заздалегідь потрібно зварити (робот не вміє цього робити), а рибу — обробити. Втім, завдання робота полягає саме у швидкості виробництва, яка напевно буде вигідною власникам суші-барів, яким іноді потрібно готувати по кілька сотень ролів на годину.

В Suzumo кажуть, що в їхньому асортименті кілька суші-ботів, готових до роботи в різних умовах, з різною потужністю і різною рецептурою.

Loading...