Європейська Південна Обсерваторія розширює свою штаб-квартиру

Європейська Південна Обсерваторія розширює свою штаб-квартиру

Європейська Південна Обсерваторія (ESO) уклала контракт із архітекторами «Auer+Weber» на проектування розширення своєї штаб-квартири в Гархінзі біля Мюнхена (Німеччина).

Джерело: Відомості

Європейська Південна Обсерваторія (ESO) уклала контракт із архітекторами «Auer+Weber» на проектування розширення своєї штаб-квартири в Гархінзі біля Мюнхена (Німеччина).

Новаторський стиль нового офісного будинку дозволить розмістити іще більше число місцевого персоналу, а також буде колискою технологічних інновацій,

необхідних для амбітних проектів ESO, таких як Європейський Надзвичайно Великий Телескоп. Будівництво планується завершити до кінця 2013 року. Розширена штаб-квартира ESO зробить значний внесок у розвиток наукового містечка Гархінгу. Розповіли в ESO.

За період, що охоплює майже п’ятдесят років, світового класу інструменти ESO та наукові роботи привели Європу на передній план світової астрономії. Наразі ESO займається розробками для нового покоління телескопів та разом зі своїми міжнародними партнерами будує Великий Міліметрово-субміліметровий Масив Атакама (ALMA) - найбільший та найпередовіший телескоп у своєму роді, а наступний амбітний проект полягає у створенні Європейського Надзвичайно Великого Телескопа (E-ELT), який зі своїм 39.3 м дзеркалом стане «найбільшим в світі оком в небо».

Поступово число країн-партнерів розширилось до 15 і ESO стає найбільш продуктивною в світі наземною обсерваторією. Прямим наслідком цього є 740 осіб, що наразі працюють у штаб-квартирі в Гархинзі коло Мюнхена в Німеччині та на трьох ділянках в Чилі.

Поточна штаб-квартира ESO була побудована в 1980 році, щоб замінити офіси, розташовані в ЦЕРНі, де в ESO було всього 40 співробітників.

Через те, що співробітники та проектні групи працюють у тимчасових офісах, котрі знаходяться в різних частинах наукового містечка, стало необхідним розширення головної будівлі і тому Рада ESO вирішила вивчити шляхи розширення приміщень в спорудах штаб-квартири. Деякі плани були запропоновані в рамках архітектурного конкурсу і в кінцевому підсумку Рада зупинилась на проекті розширення штаб-квартири від «Auer+Weber».

Нові офіси та технічна будівля матимуть загальну площую 18 700 квадратних метрів, що більше ніж удвічі перевищує площу штаб-квартири ESO.

Будівництво почалося в січні 2012 року. Його завершення планується до кінця 2013 року. Більш детально ознайомитися з інформацією про нове «житло» працівників ESO можна тут. 

Loading...