Вчені спростували твердження, що протилежності притягуються

Вчені спростували твердження, що протилежності притягуються

Дослідники спростували припущення про те, що протилежності притягуються. Американські вчені з Каліфорнійського університету в Берклі прийшли до висновку, що умовою щасливого сімейного життя є схожість партнерів у рисах характеру.

Джерело: Відомості

Дослідники спростували припущення про те, що протилежності притягуються. Американські вчені з Каліфорнійського університету в Берклі прийшли до висновку, що умовою щасливого сімейного життя є схожість партнерів у рисах характеру, а також спільні інтереси, передає «Сегодня».

Таким чином, учені спростували припущення про те, що протилежності притягуються одна до одної.

Дослідники думають, що чоловіки й жінки шукають супутника для майбутнього спільного життя в людині, яка в однаковій мірі, як і вони самі, популярна у протилежної статі. При виборі пари людина також орієнтується на соціально-економічне положення.

У ході експерименту були вивчені повідомлення, відправлені трьома тисячами користувачів сайту знайомств.

Виявилося, що більш популярні люди найчастіше спілкувалися з інтернет-користувачами, які також мали високий рейтинг популярності. І навпаки, не занадто популярні люди шукали потенційного партнера серед користувачів, чиї анкети не користувалися великою популярністю.

Учені стверджують, що найбільш міцні й щасливі шлюби можуть створюватися, тільки якщо чоловік і жінка мають схожі риси характеру й розділяють однакові інтереси.

Loading...