Найближчими днями на Землю впаде російський супутник

Великий російський супутник «Експрес-АМ44», який було виведено на невірну навколоземну орбіту і який виявився непридатним для використання, як очікується, почне з 20 березня знижуватися і входити в атмосферу планети.

Джерело: Відомості

Великий російський супутник «Експрес-АМ44», який було виведено на невірну навколоземну орбіту і який виявився непридатним для використання, як очікується, почне з 20 березня знижуватися і входити в атмосферу планети, передає ТСН.

Однак зниження супутника відбувається в контрольованому режимі, так як контроль над апаратом не втрачено і незабаром після входження в щільні шари атмосфери апарат буде зведений в акваторію Тихого океану. Про це на міжнародній конференції Satellites 2012 повідомив Денис Півнюк, заступник генерального директора з фінансових питань російської ФГУП «Космічний зв’язок».

Зазначимо, у космос цей супутник було виведено 18 серпня минулого року, проте в результаті помилки програмного забезпечення в системі управління розгінного блоку «Бриз-М» апарат «Експрес-АМ44» був виведений на орбіту, з якою апарат не в змозі працювати. «Експрес-АМ44» вартістю приблизно 300 мільйонів доларів повинен був сприяти поширенню в Росії цифрового телебачення. 

Loading...