Вчені назвали мішкуваті джинси депресивним одягом

Вчені назвали мішкуваті джинси депресивним одягом

Британські вчені з’ясували, що чим гірше життя — тим більше мішкувату модель джинсів шукають жінки.

Джерело: Відомості

Британські вчені з’ясували, що чим гірше життя — тим більше мішкувату модель джинсів шукають жінки.

У дослідженні співробітників університету графства Хартфордшир брали участь 100 жінок, пише «Сегодня». Усім їм задавали одне питання питання: що вони носять, коли перебувають у пригніченому стані. Відповідно до результатів дослідження, більше половини респонденток зізналися, що під час депресії вони віддавали перевагу джинсам. І тільки третина опитаних сказали, що надягали джинси, перебуваючи в піднесеному настрої.

Як виявилося, від настрою залежить і модель джинсів, яку вибирають жінки: перебуваючи в поганому настрої 57% натягали мішкуваті штани, але лише 2% опитаних заявили, що надягнуть безформні джинси, коли вони задоволені життям.

Щаслива жінка в 62% випадків вибирає на вихід спідницю або плаття, але, якщо вона чимось засмучена, її рука потягнеться до вішалки із платтям тільки в шести випадках зі ста. У гарному настрої респондентки у два рази частіше вирішували надягти капелюшок, ніж їх нещасні подруги. 31% жінок заявили, що надягнуть улюблене взуття, якщо почувають себе бадьоро.

Дослідження показало, що «щасливий одяг», як правило, яскравих кольорів і зроблений із гарних дорогих тканин. Любителі джинсів, стверджує професор, часто не хочуть виділятися й втрачають інтерес до власного зовнішнього вигляду, а це перша ознака наступаючої депресії.

Ґрунтуючись на отриманих даних, психологи радять, незважаючи на пригніченість, частіше носити речі, які асоціюються з радісними хвилинами.

«Це відкриття показує, що одяг не тільки впливає на навколишніх, але й відображається на настрої його власника. Багато жінок, які брали участь у цьому дослідженні, відчували, що вони можуть змінити свій настрій, просто змінивши вбрання», — говорять вони.

Loading...