Компанія Microsoft випустила для тестування нову операційну систему

Компанія Microsoft випустила для тестування нову операційну систему

Ранню бета-версію Windows 8, вона ж перша публічна тестова версія нової операційної системи, за першу добу «скачали» понад мільйон разів.

Джерело: Відомості

Ранню бета-версію Windows 8, вона ж перша публічна тестова версія нової операційної системи, за першу добу «скачали» понад мільйон разів. Microsoft надала можливість всім бажаючим завантажити дистрибутив публічної тестової версії Windows 8 з сайту preview.windows.com.

Відкрите бета-тестування не має обмежень по кількості учасників, чим більше їх буде, тим швидше будуть виявлені помилки і прорахунки програмістів.

Першими з Windows 8 змогли познайомитися розробники програмного забезпечення, їм прототип нової ОС було надано розробникам ще у вересні 2011 року. За цей час в систему було внесено більше 100 000 поправок. Поява фінальної версії операційної системи очікується в кінці цього року, пише newsru.com

Windows 8 Consumer Preview можна запускати не тільки на персональних комп'ютерах і ноутбуках, а й на планшетах, так як нова ОС підтримує сенсорні екрани. Браузером системи є Internet Explorer 10 Consumer Preview, за словами представників корпорації, він в змозі забезпечити високу швидкість виводу сторінок. До офіційного релізу, правда, деякі компоненти можуть змінитися.

За допомогою Windows 8 компанія Microsoft розраховує потіснити конкурентів на швидко зростаючому ринку планшетних комп'ютерів і в той же час не втратити традиційне джерело доходу - сегмент персональних комп'ютерів. З цією метою Microsoft намагається зблизити зовнішній вигляд операційних оболонок традиційних комп'ютерів і мобільних пристроїв, як це вже роблять конкуренти - Apple і Google.

Loading...