NASA оприлюднило відеозапис зворотної сторони Місяця

NASA оприлюднило відеозапис зворотної сторони Місяця

Аерокосмічне агентство США оприлюднило відеозапис, який створений на основі унікальних матеріалів, отриманих з супутника 19 січня.

Джерело: Відомості

Аерокосмічне агентство США оприлюднило відеозапис, який створений на основі унікальних матеріалів, отриманих з супутника 19 січня. «Якість відео відмінна, вона повинна активізувати школярів і студентів у вивченні Місяця», - говорять в NASA.

Як повідомляє агентство, відео зняв один із супутників-близнюків місії GRAIL, яка стартувала 10 вересня 2011 року. Головним завданням апаратів є складання карти гравітаційного поля Місяця, але є у них і додаткова функція - супутники оснащені камерами для зйомок матеріалів в освітніх цілях. Кліп із зворотного боку Місяця - перший подарунок NASA учням.

В середині березня школярі та студенти зможуть відправляти запити менеджерам місії GRAIL і замовляти знімки конкретних ділянок місячної поверхні. Тобто можна буде сказати, що діти самі робитимуть фотографії Селени з допомогою супутникових камер, пише membrana.ru

Керівником освітньої програми GRAIL MoonKAM стала колишній астронавт Саллі Райд, перша американка, що побувала в космосі (це було в 1983 році). Вона буде їздити по всій країні і проводити заняття в навчальних закладах, розповідаючи про дослідження Місяця.

Loading...