Вчені створять дорогу, яка заряджатиме електромобіль

Вчені створять дорогу, яка заряджатиме електромобіль

Інженери і фізики створили комп’ютерну модель, що детально описує систему передачі електрики по повітрю від дороги до рухомого автомобіля. Дослідники показали працездатність подібної схеми і визначили оптимальний дизайн її вузлів.

Джерело: Відомості

Інженери і фізики створили комп'ютерну модель, що детально описує систему передачі електрики по повітрю від дороги до рухомого автомобіля. Дослідники показали працездатність подібної схеми і визначили оптимальний дизайн її вузлів.

«Що робить цю концепцію чудовою, так це той факт, що ви зможете вести автомобіль необмежений час без підзарядки, - говорить один з авторів дослідження Річард Сассун, директор проекту "Глобальний клімат і енергетика", який фінансував дослідження . - Ви будете мати в батареї більший запас енергії в кінці поїздки, ніж на її початку!»

Потрібно пояснити, що ідея бездротової підзарядки електромобілів на ходу з'явилася давно. Але реалізувати її виявилося не так-то просто. Новатори зі Стенфордського університету вважають, що комплексу, схожому на OLEV, під силу живити електричні машини навіть на високих швидкостях, пише membrana.ru

«Наше бачення полягає в тому, що ви зможете виїхати на будь-яку дорогу і заряджати там свій автомобіль, - говорить Фань. - Великомасштабне розгортання передбачає реконструкцію всієї системи автомобільних доріг і навіть знайде застосування за межами транспорту».

Ще один цікавий аспект впровадження бездротових передавачів енергії на шосе. Такі пристрої можна з'єднувати з розташованими тут же вітряками чи сонячними батареями. Це не просто підвищення екологічності транспорту, адже попутно можна уникнути непотрібного переправлення «зеленої» електрики на великі відстані. Ученим належить переконатися, що магнітно-резонансна передача енергії не буде надавати ніякого шкідливого впливу на людей і тварин, електроніку в автомобілі, нарешті, кредитки в кишені водія.

Loading...