Сьогодні до Землі наблизиться 10-метровий астероїд

Астероїд діаметром 8-10 метрів пролетить сьогодні, 27 січня, ввечері приблизно за 60 тисяч км від Землі, свідчать дані, опубліковані на сайті НАСА.

Джерело: Відомості

Астероїд діаметром 8-10 метрів пролетить сьогодні, 27 січня, ввечері приблизно за 60 тисяч км від Землі, свідчать дані, опубліковані на сайті НАСА.

Небесне тіло під номером 2012 BX34 було виявлено в середу, 25 січня, учасниками американського проекту «Каталіна», головне завдання якого полягає у пошуку малих тіл Сонячної системи - астероїдів і комет. Пізніше ці дані були підтверджені обсерваторіями «Маунт-Лемон» і «Магдалена-Рідж».

Згідно з розрахунками вчених, розмір астероїда складає близько 8-10 м, хоча колишні оцінки говорили, що діаметр його може досягати 19 м.

Як показали розрахунки, в кінці січня 1959 року він, можливо, пролетів ще ближче до Землі — на відстані в 59 тисяч км. Однак ближче, ніж сьогодні, цей об'єкт не буде наближатися до нашої планети до середини XXII століття — тоді обчислені моменти зближення закінчуються.

Астероїд 2012 BX34 включено до групи небесних тіл, які час від часу можуть зближуватися з Землею, але не увійшов у число потенційно небезпечних, з якими є можливість зіткнення.

Однак навіть якщо він увійшов би в атмосферу Землі, він, найпевніше, не досягнув би поверхні планети, повністю згорівши в атмосфері.

Згідно з розрахунками вчених, приблизно раз на рік в атмосферу Землі потрапляє один астероїд діаметром близько декількох метрів. Однак вони згорають в атмосфері, залишаючи спалах на висоті 30-40 км, і не завдають ніякої шкоди.

Loading...