В США арештували піратів, що завдали збитків на суму понад 500 мільйонів доларів

В США арештували піратів, що завдали збитків на суму понад 500 мільйонів доларів

У США закрито сервери одного з найбільших файлообмінних проектів, сайту Megaupload.com.

Джерело: Відомості

У США закрито сервери одного з найбільших файлообмінних проектів, сайту Megaupload.com. Його творці звинувачуються в порушенні авторських прав, а також законів про безпеку особистих даних. Обидва цього тижня були заарештовані в місті Окленд (Нова Зеландія), разом з ними затримано ще двох співробітників проекту. Троє інших координаторів Megaupload поки знаходяться на волі.

Новозеландська преса повідомляє, що організаторів проекту затримали на величезній віллі з гольф-полями, басейном і садами. На питання поліцейських про джерела своїх доходів, організатори проекту заявили, що займаються "технічним аналізом і торгують акціями". Компанія, що володіє сайтом, зареєстрована в Гонконзі, але частина серверів Megaupload розташована в США, пише newsru.com

У заяві американського Мінюсту говориться, що затримані представляли собою групу, яка управляла "одним з найбільших" проектів, які порушували авторські права в інтернеті. Крім того американські слідчі кажуть, що хоча Megaupload і не декларувався як проект для нелегального файлообміну, за фактом він був на 99% наповнений саме піратським контентом, доступ до якого отримували інтернет-користувачі в обхід всіх ліцензійних угод. У Міністерстві юстиції США говорять, що видали понад 20 ордерів на арешт людей, пов'язаних з Megaupload та його проектами-сателітами. Федеральна прокуратура США звинувачує творців і адміністраторів Megaupload в заподіянні правовласникам збитку в розмірі 500 млн доларів, у відмиванні грошей і незаконному отриманні даних про користувачів, а також у сприянні поширенню піратського програмного забезпечення.

Між тим, хакерська група Anonymous вже назвала дії ФБР і поліції "антигромадськими" і пообіцяла атакувати їх сервери. Незабаром після цієї заяви сайт ФБР США став недоступний. На кілька годин були також виведені з ладу сайти Білого дому, міністерства юстиції, холдингу звукозапису Universal Music Group, американської асоціації звукозаписних компаній, американської асоціації кінокомпаній, американського управління авторського права.

Loading...