Китайці збудували тридцятиповерховий готель за 15 днів

Китайці збудували тридцятиповерховий готель за 15 днів

П’ятизірковий готель на березі озера Дунтін в провінції Хунань був повністю закінчений перед самим Новим роком.

Джерело: Відомості

П’ятизірковий готель на березі озера Дунтін в провінції Хунань був повністю закінчений перед самим Новим роком.

Broad Sustainable Building, дочірня компанія китайського промислового гіганта Broad Group, здивувала світ рекордним темпом будівництва висотного будинку. Всього 360 годин знадобилося 200 робітникам, щоб звести під ключ 30-поверховий готель T30 з усієї обробкою і начинкою.

Зрозуміло, майже всі елементи цієї башти були зроблені заздалегідь. Причому тут підготували не просто несучі сталеві колони або панелі стін і підлоги. Всі великі елементи готелю заздалегідь отримали електричні кабелі та світлодіодні світильники, приховані димарі централізованої системи кондиціювання та вентиляції, тепло та звукоізоляційні панелі, оздоблювальні деталі, підлогову плитку і так далі. Загальна площа будови склала 17 тисяч квадратних метрів. Аналогічно несучм конструкціям монтувалися сходи і, нарешті, зовнішні стіни 15-сантиметрової товщини з заздалегідь вклеєними теплоізоляцією і багатошаровими склопакетами.

Всього ж готові до складання компоненти становили 93% будівлі. На будмайданчику нічого було підганяти так як деталі будинку були виготовлені з точністю плюс-мінус 0,2 мм. Готель T30 включає 316 стандартних номерів, 32 люкса, вісім «посольських люксів» та два «президентських номера». Китайці повідомляють, що вежа T30 здатна витримати землетрус з магнітудою 9. Це було підтверджено на вібростенді з великою моделлю будівлі. До того ж, за інформацією китайської компанії, нова вежа в п'ять разів більш ефективна в плані витрати енергії, ніж більшість звичайних будівель. Її система вентиляції з набором фільтрів знижує забруднення повітря в приміщеннях у 20 разів. Крім номерів в будівлі розташувалися ресторан, бар, тренажерний зал і басейн на верхньому поверсі, підземна парковка на 73 автомобілі і вертолітний майданчик.

Вартість проекту склала $ 17 мільйонів. Китайці відзначають, що висока швидкість будівництва сприяла зниженню не тільки грошових, а й енергетичних витрат у процесі монтажу, а також кількості сміття. Крім того, високий темп був необхідний, щоб уникнути дощу, здатного зашкодити заздалегідь зібраній внутрішній обробці готелю, пише membrana.ru

Один із засновників Broad Group, мільярдер Чжан Юе (Zhang Yue), говорить: «У 2013 році ми будемо будувати по 20 будинків на місяць, а до 2014-го - до 50 будинків щомісяця. І це тільки з одним заводом».Зараз група має три таких виробництвами в Китаї і планує розширити їх число до 40, щоб наростити обсяг будівництва не лише у Китаї, а й за кордоном. Варто зауважити, що в 2010 році BSB прославилася зведенням власного шестиповерхового павільйону Broad на всесвітній виставці в Шанхаї всього за 24 години.

Loading...