Корейці представили елекронну читалку, що виглядає, як справжня книга

Корейці представили елекронну читалку, що виглядає, як справжня книга

Незабаром читати електронні книги на смартфонах і планшетних комп’ютерах буде набагато простіше і зручніше, ніж книги паперові.

Джерело: Відомості

Незабаром читати електронні книги на смартфонах і планшетних комп'ютерах буде набагато простіше і зручніше, ніж книги паперові. Таку заяву зробила дослідницька група Корейського інституту науки і технологій.

Звичайно, перегортувати електронні книги, перевертаючи сторінки на зразок паперових, загинаючи куточки аркушів, власники мобільних пристроїв можуть і зараз - це дозволяють різні додатки. Тим часом фахівці інституту зі своєю розробкою Smart E-book System зуміли внести в цю взаємодію суттєві поліпшення.  Їх «розумна система» надає користувачам нові функції. Так, Smart E-book System дозволяє одним пальцем зрушувати сторінки стопкою і нею ж швидко перегортати, затиснувши листи збоку. Також можна пальцем «робити закладку», зафіксувавши одну сторінку загнутої в центрі екрану і гортаючи аркуші під нею, пише membrana.ru

Крім того, ця технологія дає можливість працювати з електронною книгою множинними дотиками: розчерк двома пальцями призводить до перегортання двох сторінок, трьома пальцями - трьох, і так далі. Причому швидкість гортання можна контролювати, змінюючи тривалість натискання на дисплей. До того ж користувач може викликати потрібну йому сторінку, просто намалювавши її номер на екрані.

Корейські інженери кажуть, що отримали на Smart E-book System 11 патентів. Про терміни комерціалізації винаходів поки нічого не повідомляється, але очевидно, що чекати появи системи на ринку довго не доведеться.

Loading...