«Фобос-Грунт» упав на Бразилію

«Фобос-Грунт» упав на Бразилію

Фрагменти російської міжпланетної станції «Фобос-Грунт», які не згоріли в атмосфері, таки впали на Землю. Підтверджено координати центральної точки падіння космічного апарату.

Джерело: Відомості

Фрагменти російської міжпланетної станції «Фобос-Грунт», які не згоріли в атмосфері, таки впали на Землю. Підтверджено координати центральної точки падіння космічного апарату. Як повідомляється, станція впала в районі 310,7 градусів східної довготи і 18,2 градусів південної широти, передає «Лента».

Точка з такими координатами знаходиться в бразильському штаті Гояс. Раніше повідомлялося про те, що апарат впав в акваторії Тихого океану. При цьому станом на 22.00 (за московським часом, 20.00 за Києвом) надходила також інформація про те, що «Фобос» міг звалитися в Атлантичний океан.

Фрагменти «Фобоса» розлетілися на велику відстань.

Як відомо, інцидент з міжпланетної станцією «Фобос-Грунт» відбувся при виведенні апарату на траєкторію відльоту до Марса.Восьмитонний космічний апарат, що відокремився від ракети-носія «Зеніт-2 S», повинен був самостійно продовжити шлях. Однак маршево-рухова установка не включилася: космічний корабель раптово перестав подавати сигнали.

Loading...