Американці створили двоколісний гіроцикл на будь-яку погоду

Американці створили двоколісний гіроцикл на будь-яку погоду

Американська компанія Lit Motors розробила двомісний електричний мотоцикл із закритим кузовом C-1. Правда, поки він існує лише у вигляді повнорозмірного макета.

Джерело: Відомості

Американська компанія Lit Motors розробила двомісний електричний мотоцикл із закритим кузовом C-1. Правда, поки він існує лише у вигляді повнорозмірного макета.

Автори нового транспортного засобу називають його першим в світі гіростабілізованим смартфоном, що котиться, так як цей розумний апарат зможе виходити в Інтернет. Таке вміння за теперішніх часів - банальність. Але зовсім не електроніка привертає увагу в новинці. Родзинка конструкції - кілька маховиків, установлених під підлогою апарату. Теоретично, вони дадуть машині хорошу стійкість за рахунок гіроскопічного ефекту. Навіть на місці цей електробайк зможе довго стояти вертикально, тому під час посадки і висадки апарату не знадобиться підпора. Головною перевагою C-1 компанія вважає поєднання комфорту майже як у автомобіля з компактністю, спритністю та економічністю мотоцикла.

Колишні двоколісні апарати з маховиками, що забезпечують вертикальне положення конструкції, за відгуками фахівців, погано поводили себе на швидкісних поворотах. Кім (розробник проекту) та її колеги постаралися вирішити цю проблему. У C-1 маховики закріплені в рухомому підвісі, а управлятися вся ця хитра система повинна електронікою.

Крім завдання підтримки рівноваги двоколісника, в тому числі і при аварії, маховики в новій машині грають роль буферних накопичувачів енергії. При гальмуванні C-1 масивні диски повинні розкручуватися невеликими мотор-генераторами, а при розгоні гіроскопи зможуть віддавати частину своєї енергії в бортову мережу. Максимальна швидкість C-1, за даними розробників, сягатиме 190 км/год, інформує membrana.ru

Lit Motors планує створити дві версії апарата. Для країн, що розвиваються і не дуже заможних покупців американці мають намір запропонувати модель трохи дешевше, з акумулятором на 4-6 кіловат-годин. А трішки дорожча топ-версія повинна хизуватися батареєю на 8-10 кВт-год. В останньому випадку запас ходу мотоцикла складе 240-355 кілометрів. Цього більш ніж достатньо для щоденних поїздок по місту.

Перша пробна партія C-1 повинна вийти на ринок в кінці 2013 року за ціною близько $24 тисяч, а в кінці 2014-го Lit Motors планує почати серійний випуск електробайка. Тоді вартість цієї машини впаде до $16 тисяч.

Loading...