Суд Франції оштрафував компанію Google на 50 тисяч євро

Суд Франції оштрафував компанію Google на 50 тисяч євро

Французький суд після тривалого розгляду зобов’язав Google виплатити 50 тис. євро страховій компанії Lyonnaise de Garantie в якості компенсації за те, що в пошукових підказках Google поряд з назвою організації тривалий час з’являлася «підказка» escroc (фр. «шахрай»).

Джерело: Відомості

Французький суд після тривалого розгляду зобов’язав Google виплатити 50 тис. євро страховій компанії Lyonnaise de Garantie в якості компенсації за те, що в пошукових підказках Google поряд з назвою організації тривалий час з’являлася «підказка» escroc (фр. «шахрай»). Спочатку страховики спробували домовитися з Google безпосередньо, а потім звернулися до паризького суду.

Окрім штрафу, накладеного на французький підрозділ американської компанії і особисто на гендиректора Google Еріка Шмідта, суд ухвалив, що Google слід здійснювати «ручний контроль» над пропозиціями, які формуються в підказках. Французька версія пошукача вже виключила з варіантів автодоповнення образливе слово, пишуть newsru.com

Пошукові підказки є частиною нової системи миттєвого пошуку Google Instant. Вони формулюються автоматично залежно від кількості аналогічних запитів користувачів. Час від часу подібні некоректні формулювання можуть шкодити репутації компанії або приватної особи. Представники інтернет-гіганта обіцяли оскаржити рішення суду, оскільки припис використовувати в роботі пошукової системи «людський фактор йде врозріз з ідеологією компанії». Виняток робиться для порнографії, матеріалів зі сценами насильства, матеріалів, що розпалюють ненависть, а також запитів, які використовуються для пошуку, що порушують авторське право ресурсів.

У минулому найбільший пошуковик світу вже потрапляв у подібні ситуації. Наприклад, в 2010 році на запит «vatican» сервіс першим видавав сайт про педофілію, а у Франції на слово «сідниці» першим ділом пропонував посилання на домашню сторінку президента країни Ніколя Саркозі.

Loading...