Китайці представили поїзд, що розганяється до 500 км за годину

Китайці представили поїзд, що розганяється до 500 км за годину

Дивовижний поїзд має потужність в 22 800 кіловат, що помітно вище, ніж у попередньої китайської моделі CRH380 (9600 кВт), що працює зараз на лінії Пекін-Шанхай і утримує світовий рекорд швидкості 300 км / год.

Джерело: Відомості

Дивовижний поїзд має потужність в 22 800 кіловат, що помітно вище, ніж у попередньої китайської моделі CRH380 (9600 кВт), що працює зараз на лінії Пекін-Шанхай і утримує світовий рекорд швидкості 300 км / год. Звичайно, мається на увазі фактична максимальна швидкість на діючій лінії.

Абсолютний рекорд для колісного поїзда - 574,8 км / год - був встановлений французькою машиною TGV в 2007 році в ході спеціального заїзду. Але по швидкості поїздів в реальних пасажирських рейсах, а також по загальній протяжності і темпу розвитку мережі швидкісних залізничних гілок саме Китай утримує лідерство.

До речі, раніше китайські ЗМІ повідомляли про рух поїздів зі швидкостями до 350 км / год, але після інцидентів на лініях (зокрема зіткнення двох швидкісних поїздів) чиновники вирішили знизити допустиму максимальну швидкість до 300 км / год, заради більшої безпеки, пише membrana.ru

Вагони нової моделі з серії CRH поки заповнені вимірювальною і записуючою апаратурою. Вона покликана забезпечити вчених та інженерів експериментальними даними про особливості високошвидкісного руху.

Loading...