Компанія Google запатентувала автономне керування автомобілем

Компанія Google запатентувала автономне керування автомобілем

Патент, отриманий веб-корпорацією на минулому тижні, стосується переходу автомобіля від ручного управління до режиму самостійної поїздки.

Джерело: Відомості

Патент, отриманий веб-корпорацією на минулому тижні, стосується переходу автомобіля від ручного управління до режиму самостійної поїздки.

У патенті, заявка на який була подана в травні, описуються два комплекти сенсорів і пов'язаного з ними програмного забезпечення. Перший визначає місце, яке за аналогією з авіацією умовно названо «злітно-посадковою смугою» (ЗПС), а другий повідомляє транспортному засобу, де воно знаходиться, і дає подальші вказівки.

ЗПС являє собою будь-яку ділянку дороги або паркувальної зони, яка або оснащена радіопередавачем, або відзначена зрозумілими автомобілю Google позначеннями (спеціальною розміткою, покажчиками напрямку, нанесеними на асфальт, будівлі або огорожі QR-кодом). У першому випадку машина може обмінюватися даними через радіозв'язок, у другому - отримувати інформацію в односторонньому порядку.

Отримані відомості можуть являти собою команду переміститися в іншу точку або почекати водія, що покинув авто, маршрут із зазначенням часу його проходження або без оного, а також кілька варіантів інструкцій на вибір людини. Один з можливих способів застосування розробки - автономна туристична поїздка від пам'ятки до пам'ятки з заданим часом очікування, пише compulenta.ru

Проте, за яких обставин автомобіль може і повинен перемикатися назад на ручне управління, в патенті не говориться. Однак з метою безпеки це зазвичай здійснюється якимось простим способом: наприклад, водій повинен крунути кермо.

Інженери Google разом з фахівцями з Німеччини, Китаю та інших країн активно працюють над технологією автопілота для персонального транспорту. Компанії вже вдалося пролобіювати в штаті Невада законопроект щодо правил і норм використання автопілота на дорожньому транспорті. Представлений у березні варіант «гугломобіля» включає обертовий лідар на даху і датчик положення на задньому колесі, що допомагають орієнтуватися в просторі, а також чотири радара і відеокамеру для спостереження за сторонніми об'єктами. Для геопозиціонування використовується Google Street View. У розпорядженні компанії є автопарк з шести Toyota Prius і однієї Audi TT, які наїздили по автострадах близько 260 тис. км при мінімальній участі водія і більше 1 600 км - самостійно.

Loading...