У небі відбувається останнє цього року повне місячне затемнення

У небі відбувається останнє цього року повне місячне затемнення

У суботу в 13.33 за Києвом почалося друге і останнє в 2011 році повне місячне затемнення, коли Місяць торкнувся півтіні Землі. Від початку і до кінця затемнення зможуть побачити жителі Азії, Австралії, північно-західних регіонів Північної Америки.

Джерело: Відомості

У суботу в 13.33 за Києвом почалося друге і останнє в 2011 році повне місячне затемнення, коли Місяць торкнувся півтіні Землі. Від початку і до кінця затемнення зможуть побачити жителі Азії, Австралії, північно-західних регіонів Північної Америки, передає ТСН.

В Україні затемнення буде видно, коли почнеться його повна фаза. Цієї фази, коли земна тінь цілком закриє місячний диск, затемнення досягне в 16.06. Повна фаза триватиме 51 хвилину.

Повністю Місяць вийде з земної півтіні о 19.30 за Києвом.

З моменту входу в півтінь Місяць поступово починає «заливатися кров’ю», червоніти. Це явище пов'язане з тим, що сонячні промені, проходячи через шари земної атмосфери, заломлюються, як крізь призму. Велика частина короткохвильового блакитного і синього випромінювання поглинається, а довгі червоні і помаранчеві проміні проходять, і роблять Місяць багряно-червоним.

Відтінок, в який забарвлюється земний супутник, може сильно змінюватися рік від року - це залежить від кількості пилу в стратосфері. Якщо в атмосфері багато пилу, наприклад, від вивержень вулканів, Місяць стає темнішим.

Loading...