Південна Корея представила найшвидший в світі безпілотник

Південна Корея представила найшвидший в світі безпілотник

У Сеулі представлена остання розробка корейських вчених — найшвидший у світі безпілотний літальний апарат, який перший серед дистанційно керованих машин такого типу здатний злітати і приземлятися вертикально, цьому він завдячує поворотним роторам.

Джерело: Відомості

У Сеулі представлена остання розробка корейських вчених - найшвидший у світі безпілотний літальний апарат, який перший серед дистанційно керованих машин такого типу здатний злітати і приземлятися вертикально, цьому він завдячує поворотним роторам.

Новий літак розроблявся з 2002 року під керівництвом міністерства економіки знань та Інституту аерокосмічних досліджень Південної Кореї спільно з декількома приватними компаніями і дослідницькими центрами. За даними газет, офіційної назви апарат ще не отримав. «У світі існує лише один подібний літак, що має поворотні ротори. Це V-22 Osprey, використовуваний Морський корпорацією США», - заявили розробники. Проте, як наголошується, це перший безпілотник в світі з такими можливостями newsland.ru

Чиновники, які представляли новий пристрій на брифінгу, підкреслили, що дана машина - найшвидша в світі. Його крейсерська швидкість складає 400 км на годину, що в два рази вище, ніж у вертольота. «Для порівняння найвідоміший у розвідувальний апарат Predator ВПС США має крейсерську швидкість близько 135 км на годину», - пояснюють газети. На думку фахівців, завдяки здатності нового «безпілотника» злітати і приземлятися вертикально, він може мати безліч застосувань.

Зараз розробники прагнуть знизити масу літака з 1 тонни до 600 кг. Вказується також, що він має довжину в 5 метрів і ширину в 7 метрів. «Літак також може бути використаний в якості особистого авіатранспорту, здатного доставити від «дверей до дверей» без злітно-посадкової смуги», - повідомили розробники, додавши, що багато інвесторів і покупці вже проявили інтерес до нового повітряному судна. Ціна літака ще не встановлена.

Газети підкреслюють, що масовий випуск нового БПЛА почнеться менше, ніж через три роки після того, як створення авіатранспорту буде повністю завершено. Оновлений варіант швидкісного безпілотника планують представити до березня 2012 року.

Loading...