Вчені перетворили жука в джерело енергії

Вчені перетворили жука в джерело енергії

Нещодавно групі американського професора Халіля Наджафі вдалося знайти спосіб перетворити комаху в джерело енергії: несучи на собі набір сенсорів, він сам буде забезпечувати їх електрикою.

Джерело: Відомості

Нещодавно групі американського професора Халіля Наджафі вдалося знайти спосіб перетворити комаху в джерело енергії: несучи на собі набір сенсорів, він сам буде забезпечувати їх електрикою. Запропонований підхід дозволяє живити мікроскопічні відеокамери, мікрофони, всілякі мініатюрні датчики, а також систему зв'язку, які можуть бути встановлені на жука.

Ідея полягає в тому, щоб утилізувати природну енергію комахи у формі рухів його кінцівок та тепла, що ним виділяється. Кінетична енергія може бути перетворена в електрику за допомогою п'єзоелектричного елемента, а теплова - за допомогою термоелектрогенератора. Додатково на тверді крила жука можна встановити тоненькі панелі сонячних батарей.

Ну а якщо додати сюди можливість контролювати його політ - що можливо вже не тільки в теорії - ми отримуємо цілком повноцінного комаху-кіборга, що ідеально підходить для розвідки не тільки у військових цілях, але і в ситуаціях різних катастроф, скажімо, подібних японській АЕС Фукусіма, пише Популярная механика

Loading...