В Шотландії збудують велетенський горизонтальний вітряк

В Шотландії збудують велетенський горизонтальний вітряк

Незвичайна вітрова електростанція, що має не три, а дві лопасті, незабаром з’явиться біля східного узбережжя Шотландії.

Джерело: Відомості

Незвичайна вітрова електростанція, що має не три, а дві лопасті, незабаром з'явиться біля східного узбережжя Шотландії.  Екстравагантний вітряк, мабуть буде популярний, ще й тим, що зможе приймати вертольоти.

Шотландський міністр енергетики Фергюс Юінг днями оголосив, що уряд схвалив будівництво інноваційної вітрової турбіни за проектом голландської компанії 2-B Energy. Гігантський дволопастевий вітряк потужністю 6 мегават буде зведений в складі комплексу Energy Park Fife приблизно в 20 метрах від берега, пише membrana.ru

2-B Energy з нуля розробила новий тип турбін в 2007 році. Її вітряки призначені саме для роботи на воді, у прибережній зоні, де немає строгих вимог до шуму і жорстких обмежень за розміром конструкції. Що стосується двох лопастей замість трьох, то компанія пояснює: чим менше рухомих частин, тим краще в плані ремонтопридатності. Як повідомляє BusinessGreen, 2-B Energy хотіла встановити в Шотландії два вітряка, але отримала схвалення тільки на один.

«Той факт, що інноваційні компанії вирішують перевірити свої нові ідеї саме в Шотландії, в зайвий раз підтверджує репутацію нашої країни як місця для розробки і впровадження всіх типів нових "зелених" енергетичних технологій», - заявив міністр Юінг. Судячи з усього, будівництво експериментальної турбіни почнеться в 2014 році.

Loading...