Засновник компанії Google пожертвував Вікіпедії півмільйона доларів

Засновник компанії Google пожертвував Вікіпедії півмільйона доларів

Благодійний фонд The Brin Wojcicki Foundation, заснований одним з творців пошукової системи Google Сергієм Бріном і його дружиною Енн Войджіцкі, пожертвував фонду Wikimedia, який розвиває онлайнову енциклопедію Wikipedia, 500 тисяч доларів.

Джерело: Відомості

Благодійний фонд  The Brin Wojcicki Foundation,  заснований одним з творців пошукової системи Google Сергієм Бріном і його дружиною Енн Войджіцкі, пожертвував фонду Wikimedia, який розвиває онлайнову енциклопедію Wikipedia, 500 тисяч доларів.

Як говориться в офіційному повідомленні на сайті Wikimedia Foundation, фонд проводить збір коштів на користь "Вікіпедії" вже восьмий раз поспіль. Відзначимо також, що минулого року фонд Wikimedia також отримав пожертвування від представників Google в розмірі 2 мільйонів доларів, пише rg.ru

Онлайнова енциклопедія Wikipedia, створити нову статтю в якій може будь-хто, не співпрацює з рекламодавцями і існує на грошові збори, які перераховують користувачі. Місячна аудиторія енциклопедії, яка виходить на кількох десятках мов, перевищує 477 000 000 чоловік.

Російські користувачі можуть пожертвувати "Вікіпедії" гроші, зробивши платіж по банківській карті, через "QIWI Гаманець", за допомогою "Яндекс.Денег" і WebMoney, шляхом відправки SMS-повідомлення.

Loading...