Економна світлодіодна лампа виграла дизайнерський конкурс

Економна світлодіодна лампа виграла дизайнерський конкурс

Світлодіодна лампа Panasonic, яка зовні імітує лампу розжарювання з прозорою колбою, виграла японський промисловий дизайнерський конкурс.

Джерело: Відомості

Світлодіодна лампа Panasonic, яка зовні імітує лампу розжарювання з прозорою колбою, виграла японський промисловий дизайнерський конкурс. Творці шедевра мімікрії прямо пишуть про «ностальгічно прозору» тип лампи, в якій традиційна розпечена нитка замінена на тонку смужку з кількох крихітних світлодіодів.

Потужність новинки становить всього 4,4 Вт. Це сподобається любителям економити електрику, тим більше що номінальний термін служби лампи 40 тисяч годин (40 років при 2,7 години на день), а число включень-виключень, які повинна пережити лампа, дорівнює 100 000, пише membrana.ru

Колірна температура у новинки дорівнює 2700 кельвіна (м'яке тепле світло, схоже зі світлом знову ж таки від лампи розжарювання). 

Ефективність даної лампи в порівнянні з рядом передових світлодіодних моделей досить скромна - вона становить близько 48 люменів на ват. Але це, звичайно, все ще істотно вище, ніж у класичних джерел світла, вона генерує такий же світловий потік, як звичайна прозора лампочка на 20 ват.

Loading...