NASA набирає астронавтів «з народу» для польоту на Марс

NASA набирає астронавтів «з народу» для польоту на Марс

Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору США оголосило набір у школу астронавтів для підготовки до міжпланетних польотів і роботи у відкритому Космосі. Новина про це з’явилося на урядовому сайті «UsaJobs».

Джерело: Відомості

Національне управління з повітроплавання і дослідженню космічного простору США оголосило набір у школу астронавтів для підготовки до міжпланетних польотів і роботи у відкритому Космосі. Новина про це з'явилося на урядовому сайті «UsaJobs».

Оголошення повідомляє, що всі бажаючі і мрійники про космічні далі тепер можуть спробувати щастя і подати заявку на відбір. Всі добровольці, які пройшли конкурс, зможуть відправитися досліджувати Галактику на космічних кораблях нового покоління.

В оголошенні прописуються і вимоги до майбутніх астронавтів. В обов'язковому порядку кандидат зобов'язаний мати вищу технічну освіту і трирічний досвід роботи за фахом. Необхідно мати міцне здоров'я, гарний зір, американське громадянство і окремо відзначається бажаність досвіду пілотування літака, пише fedpress.ru

НАСА розраховує приймати заявки до кінця січня 2012 року, після чого розпочнуться вступні випробування. Очікується, що комплектування нового набору школи астронавтів закінчиться до 2013 року, і тоді ж почнуться тренування та навчання.

Майбутнім «школярам» обіцяють зарплату, розмір якої зараз варіюється від 64 до 141 тисяч доларів на рік. Швидше за все, першою планетою, на яку полетять астронавти, буде вже Марс.

Loading...