У Білорусі для чемпіонату світу з хокею створили робота-гіда

У Білорусі для чемпіонату світу з хокею створили робота-гіда

Група молодих вчених Брестського державного технічного університету завершує розробку робота-екскурсовода, повідомляє БЕЛТА.

Джерело: Відомості

Група молодих вчених Брестського державного технічного університету завершує розробку робота-екскурсовода, повідомляє БЕЛТА. Цей робот має людський зріст. На ньому вже встановлено планшет, зібрана силова електроніка.

Як зазначає ЗМІ, робот-гід створюється спеціально до чемпіонату світу з хокею, який пройде в Білорусі в 2014 році. Він буде виконувати функцію пересувної довідкової станції в «Мінськ-Арені» та інформувати гостей чемпіонату про основні заходи.

З часом білоруські вчені планують забезпечити робота-екскурсовода інтелектом, щоб він міг не тільки поширювати довідкові відомості, а й відповідати на запитання користувачів. Вчені хочуть, щоб при зверненні будь-якої людини з проханням показати йому те чи інше приміщення, робот міг би не тільки вказати, куди прямувати, а й провести до потрібного місця.

Нагадаємо, вчені Брестського державного технічного університету вже створили робота-охоронця, який може застосовуватися як для перевірки приміщень та припинення несанкціонованого проникнення, так і для виявлення пожеж, хімічної небезпеки. Створюється і новий робот-навантажувач.

Loading...