Американці створили робота-блоху

Американці створили робота-блоху

В американській армії з’явився робот-блоха Sand Flea, який може стрибати через високі паркани.

Джерело: Відомості

В американській армії з’явився робот-блоха Sand Flea, який може стрибати через високі паркани. Він оснащений відеокамерою, руховою системою тощо. Робот, який здатний перестрибувати через високі паркани і встрибувати на другий поверх будівель, вже готовий до випробування в Афганістані

Робот Sand Flea ("Піщана блоха") був побудований два роки тому на замовлення Управління перспективних досліджень Міністерства оборони США (DARPA) інженерами компаній Sandia National Laboratories і Boston Dynamics.

Новий пристрій названо "блохою" не через зовнішню схожість, а через стрибки, які в багато разів перевищують його власну висоту. 4,5-кілограмова машина являє собою укріплену на чотирьох колесах платформу завбільшки з ноутбук, всередину якої поміщені відеокамера, рухова система, допоміжна електроніка, а також висувна "нога".

Оскільки колеса підносяться над корпусом на однакову висоту як знизу, так і зверху, робот може з легкістю пересуватися догори ногами. Така конструкція обумовлена ​​багаторазовими переворотами, які Sand Flea здійснює під час стрибка, пише tsn.ua

Сам стрибок (його висота сягає семи метрів) забезпечується пневматичним приводом. Запасу енергії роботу вистачає на 30 стрибків, так що головна проблема його використання полягає у виборі потрібного паркану, будівлі та іншої перешкоди, за якими може ховатися противник або, наприклад, склад зброї, говорить полковник Пітер Ньюелл.

Відзначимо, він очолює службу оснащення армійських підрозділів новітнім обладнанням Rapid Equipping Force (REF). Крім того, за словами полковника, Sand Flea доведеться витримати конкуренцію з роботом-розвідником Recon Scout XT, який нещодавно був закуплений REF для афганського контингенту ЗС США.

Loading...