Робота навчили стрибати на одній нозі та швидко бігати

Робота навчили стрибати на одній нозі та швидко бігати

Робот Asimo вміє стрибати на одній нозі, буцати м’яча та ворушити окремими пальцями, а ще може налити в склянку напій з термосу та піднятися сходами, не впустивши тацю.

Джерело: Відомості

Робот Asimo вміє стрибати на одній нозі, буцати м’яча та ворушити окремими пальцями, а ще може налити в склянку напій з термосу та піднятися сходами, не впустивши тацю. Вдосконалену версію андроїда на своїй прес-конференції представила японська корпорація Honda, повідомляє «Українська правда».

Розробники сподіваються, що Asimo з часом стане незамінним домашнім помічником. Три роки тому робот більш ранньої версії виступив у ролі диригента Детройтського симфонічного оркестру.

Учора ж Asimo демонстрував, як уміє пересуватися. Зокрема, йому вдалося, не перечепившись, пройти по підлозі з 2-сантиметровими м’яких горбками.

Швидкість бігу андроїда зросла до 9 кілометрів на годину, хоча виглядає це дуже комічно. Зріст робота — 1 метр 22 сантиметри — вирішили не збільшувати, аби від погляду на нього нікому не робилося лячно.

Asimo заввишки з 12-річну дитину. Такий зріст також дає йому зручність у користування вимикачами світла, відкриванні дверей та виконанні якихось дій на столі.

Близько 20 андроїдів уже стали до роботи і японських лікарнях та будинках для літніх. Творці сподіваються, що широкого вжитку Asimo набуде вже за 5 років.

«Метою є створити робота, який зможе допомагати людям у їхньому повсякденному житті», — сказав речник Honda.

До слова, в той час, як у Asimo багато хто вважає просто знамениту іграшку, ця ж сама технологія стала в пригоді експертам, що розробляли роботизовану руку для станції Фукусіма.

Loading...