Більше 9 мільярдів людей Земля не витримає

Більше 9 мільярдів людей Земля не витримає

Нещодавно на Землі з’явився семимільярдний мешканець, а от дев’ятимільярдного планета може не пережити.

Джерело: Відомості

Нещодавно на Землі з’явився семимільярдний мешканець, а от дев’ятимільярдного планета може не пережити. Критична межа для всієї планети наближається. Неконтрольоване переселення в міста, дефіцит енергоносіїв, їжі та води, а також поступове зникнення людей із білим кольором шкіри — ось далеко не всі небезпеки, які очікують нинішніх новонароджених, дослідив ТСН.ua.

На планеті стає тісно. Запаси енергоносіїв скорочуються. Екологічне забруднення сягає критичної межі. Кліматичні зміни вбивають і позбавляють дому мільйони людей. Стара Європа швидко старішає і вимирає, а населення Африки і Азії зростає в геометричній прогресії.

До 2025 року нас буде 8 мільярдів. До 2050-го — 9. Більше, на думку вчених, Земля не витримає. Зростаюче населення зможе прожити без космічних подорожей, але споживатиме все більше їжі і питної води.

Дві речі будуть найбільше впливати на людей в світі — відсутність води і їжі. З продуктами харчування в майбутньому відбудеться те саме, що з нафтою. Україна може серйозно піти вперед і підняти свій добробут. Все це — за умови, що Україна вже сьогодні визначиться із власним майбутнім.

Раніше кліматологи та історики під час спільного дослідження виявили незвичайну закономірність. Вони віднайшли, що клімат безпосередньо впливає на частоту людських конфліктів: періоди потепління провокують громадянські війни.

Loading...