Створено ліки від передчасного старіння

Нові ліки можуть не тільки покращувати самопочуття літніх людей, а й успішно усувають рідкісне генетичне захворювання, яке за лічені місяці перетворює дитину в старця. Подібний препарат розроблюється у США.

Джерело: Відомості

Нові ліки можуть не тільки покращувати самопочуття літніх людей, а й успішно усувають рідкісне генетичне захворювання, яке за лічені місяці перетворює дитину в старця. Подібний препарат розроблюється у США, пише УНН.

Науковий керівник проекту професор Кріс Хаткісон повідомив, що дослідження поки знаходиться на дуже ранній стадії, але попередні результати вельми обнадіюють. Якщо препарат доведе свою ефективність і безпеку, то зможе допомогти людям в літньому віці жити більш комфортно.

Професор використовував цей препарат для уповільнення старіння клітин, взятих у дітей з синдромом Гетчинсона-Гілфорда. Це рідкісне генетичне захворювання, при якому тіло пацієнта швидко старіє. Діти, які страждають цим синдромом, ростуть немічними і вмирають від «старості» у віці від 8 до 21 років.

«Ми не розраховуємо, що люди зможуть жити довше. Але, за статистикою, чоловіки живуть останні 7,4 року з інвалідністю, а жінки — 9 років. Наше завдання — зробити ці роки більш приємними», — професор Джеймс Гудвін.

Нові ліки дозволяють боротися з багатьма проявами старості — зменшенням еластичності артерій, скутістю в суглобах. Препарат не може продовжити життя, але може зробити старість людини більш приємною.

Loading...