Nokia представила гнучкий планшет

Nokia представила гнучкий планшет

Планшет з дивними властивостями продемонструвала на виставці в Лондоні фінська компанія Nokia.

Джерело: Відомості

Планшет з дивними властивостями продемонструвала на виставці в Лондоні фінська компанія Nokia. Пристроєм Nokia можна управляти, згинаючи його в різні боки. 

Пристрій під назвою Nokia Kinetic Device гнучкий в буквальному сенсі слова: його можна гнути в різні боки і таким способом керувати елементами інтерфейсу, вибирати пункти меню в додатках, відповідати на дзвінки, фотографувати, зменшувати і збільшувати картинки, пише ntv.ru

Само собою, такий планшет стійкий до ударів і деформації, а крім того, він вологостійкий. Також розробники вказують на те, що таким пристроєм можна керувати наосліп, не виймаючи його з кишені або сумки (цікаво було б побачити, як хтось вигинає такий апарат у кармані штанів).

Технологія заснована на використанні вуглецевих нанотрубок, електричні властивості яких змінюються в результаті деформації. Представлений пристрій - поки лише робочий зразок, але оглядачі вже сповнені надій: вони вірять, що якщо інженери Nokia будуть розвивати свою ідею, то ця розробка спричинить революцію користувальницького інтерфейсу в мобільній техніці.

Loading...