Дизайнери придумали мікроавтобус-гармошку

Дизайнери придумали мікроавтобус-гармошку

Ідею швейцарського армійського ножа вирішили запозичити дизайнери для футуристичного електромобіля. На стоянці він здатний перетворюватися на двоповерховий будиночок, подвоюючи свій корисний об’єм.

Джерело: Відомості

Ідею швейцарського армійського ножа вирішили запозичити дизайнери для футуристичного електромобіля. На стоянці він здатний перетворюватися на двоповерховий будиночок, подвоюючи свій корисний об'єм.

За задумом авторів кемпера, він повинен бути повністю електричним. Заряджатися він буде як від розетки, так і від сонячної батареї, вбудованої в дах. На останню покладається вся надія при поїздках машини далеко від цивілізації.

Втім, технічна сторона кемпера дизайнерів хвилювала найменше. Досить подумати, наскільки комфортно почуватимуться мандрівники, з'їжджаючи з асфальту на грунт на величезних колесах, фактично позбавлених пружної підвіски. Або порахувати, скільки годин має вбирати сонячні промені батарея, щоб такий немаленький автомобіль зміг потім проїхати велику відстань, інформує membrana.ru

Головна увага авторів зосереджена на житловому просторі. У фургончик на стоянці ведуть сходи, що висувається з заднього борту. Усередині мешканці Ecco знайдуть туалет і душ, кухню з плиткою і раковиною, розкладні ліжка і крісла що повертаються, плюс додаткове ліжко на другому поверсі - під висувним дахом, покритим гнучкими сонячними панелями.

Довжина Ecco складає 4,62 метра, тобто він трохи менший, ніж ідейний натхненник - мікроавтобус Volkswagen Camper. Зате в ширину новачок вимахав 2,55 м.

Незвичайний автомобіль «надійде в продаж в 2014 році», оптимістично повідомляє Mail Online, додаючи, що з ціною на свій шедевр дизайнери ще не визначилися.

Більшу частину внутрішнього об'єму машини займає салон, так що батареям електрокара залишається чисто символічне місце, вірніше, його немає зовсім. Ведучі колеса, що бігають навколо вікон, теж навряд чи придатні на щось більше, ніж залучення публіки в якості родзинки одиничного концепт-кару.

Loading...