Microsoft створили 3D екран, яким можна керувати руками

Microsoft створили 3D екран, яким можна керувати руками

Фахівці компанії Microsoft Research створили інтерактивну систему збагаченої реальності, в якій користувач може своїми руками безпосередньо взаємодіяти з віртуальними предметами.

Джерело: Відомості

Фахівці компанії Microsoft Research створили інтерактивну систему збагаченої реальності, в якій користувач може своїми руками безпосередньо взаємодіяти з віртуальними предметами. Створюється ілюзія проникнення рук в тривимірний комп'ютерний світ.

Апарат, названий HoloDesk, складається з похилого напівпрозорого і посрібленого дзеркала (на яке проектується зображення), робочого простору під склом і чорного фону за ним. Ще тут встановлена ​​камера Kinect, що знімає руки або будь-які інші реальні предмети (аркуші паперу, кубики), що поміщаються в робочу зону, інформує membrana.ru

У режимі реального часу система будує комп'ютерну модель об'єктів, що втрутились в 3D, знаходить границю поверхні і обчислює швидкість кількох тисяч точок. А потім ці моделі акуратно поєднуються з моделями віртуальних предметів з урахуванням законів фізики (наприклад, сили тяжіння), заборони на проникнення предметів один в одного і так далі.

Таким чином, користувач отримує можливість власними руками перекидати примарні кульки, накривати їх реальної чашкою або перекочувати неіснуючі м’ячики по справжньому аркушу паперу.

Loading...