Apple здобула перемогу над Samsung ще й в Австралії

Apple здобула перемогу над Samsung ще й в Австралії

Австралійський суд вирішив тимчасово заборонити продаж планшетного комп’ютера Galaxy Tab виробництва Samsung Electronics.

Джерело: Відомості

Австралійський суд вирішив тимчасово заборонити продаж планшетного комп'ютера Galaxy Tab виробництва Samsung Electronics. Це рішення стало однією з перемог американської компанії Apple в патентній суперечці зі своїм корейським конкурентом. Apple звинувачує Samsung в копіюванні своєї технології touch-screen при виготовленні планшетника Galaxy Tab 10.1.

Корейська компанія є одним з головних конкурентів Apple на ринку смартфонів і планшетних комп'ютерів.

Рішення федерального суду створює серйозну загрозу для позицій Samsung на австралійському ринку, оскільки компанія може втратити серйозний прибуток напередодні різдвяного сезону. Дві компанії ведуть битву на юридичних фронтах у дев'яти країнах, пише newsru.ua

Суперечка розгорілася в квітні, коли виробники висунули взаємні претензії в крадіжці запатентованих технологій. На початку вересня Apple отримав перемогу в німецькому суді, тим самим блокувавши продажі конкурента на найбільшому європейському ринку. Тоді суддя Дюссельдорфа Йоханна Брукнер-Хоффманн заявила, що "мінімалістська сучасна форма обох виробів створює видиме враження схожості". Корейська фірма оскаржує це рішення. Минулого тижня Samsung заявив, що спробує зупинити продажі iPhone 4S у Франції та Італії.

Слід зазначити, що наприкінці серпня Суд в Гаазі тимчасово заборонив продаж трьох моделей смартфонів Samsung у кількох європейських країнах. Як повідомляється на сайті Верховного суду Нідерландів, заборона була запроваджена на вимогу компанії Apple, і набуде чинності в середині жовтня. У список моделей, заборонених до продажу, увійшли апарати Galaxy S, Galaxy S II і Galaxy Ace.

Згідно з постановою суду, ці моделі порушують один патент Apple, в якому описується інтерфейс програми для перегляду фотографій. Реалізація пристроїв забороняється на території тих країн, де діє патент. За даними блогу FOSS Patents, це Велика Британія, Німеччина, Ірландія, Нідерланди, Швейцарія і Швеція.

Loading...