Інопланетні цивілізації можуть переховуватися у чорних дірах

Інопланетні цивілізації можуть переховуватися у чорних дірах

Всередині чорних дір можуть існувати форми життя, зокрема у вигляді високорозвинутих цивілізацій, які через низку обставин не хочуть розкривати своє місцеперебування перед «братами по розуму».

Джерело: Відомості

Всередині чорних дір можуть існувати форми життя, зокрема у вигляді високорозвинутих цивілізацій, які через низку обставин не хочуть розкривати своє місцеперебування перед «братами по розуму». Таку думку висловив співробітник московського Інституту ядерних досліджень РАН В’ячеслав Докучаєв, пише Newsru.ua.

Згідно з поширеною думкою, чорні діри засмоктують в себе все, що є навколо них, включаючи світло - після чого все безслідно зникає.

Проте Докучаєв упевнений, що всередині них існують області, де фотони здатні вижити в стійких періодичних орбітах. А раз існують орбіти для фотонів, то немає ніяких причин, які б могли спростувати наявність стабільних орбіт і для куди більших об’єктів, - наприклад, планет. Свої висновки науковець опублікував в онлайн-журналі Корнельського університету.

Проблема полягає в тому, що виявити ці стабільні орбіти не дозволяє так званий горизонт подій - первинна область чорних дір, де час і простір зливаються воєдино.

Докучаєв вважає, що за межами горизонту подій є «горизонт Коші» - область, де простір і час набувають своїх звичайних властивостей. Об’єкти в ньому обертаються по сингулярності, так само як і планети нашої Сонячної системи. Щоправда, на відміну від звичайних орбіт, ці мають не колову, а складнішу форму, яка чимось нагадує вінок з пелюсток. Планети, які обертаються на таких орбітах, отримують енергію не тільки за рахунок самої сингулярності, а й від фотонів, захоплених орбітою.

На думку науковця, на таких планетах існують умови для формування складних хімічних речовин, отже, є всі передумови для зародження життя, зокрема у вигляді високорозвинутих цивілізацій. Науковець вважає, що для просунутих інопланетян чорні діри є ідеальним притулком, який не видає їхнього місця розташування.

Втім, підтвердити цю теорію не є можливим. Навіть якщо уявити, що в майбутньому людство зможе спорядити експедицію в глибини чорної дірки - для її членів вона за визначенням стане квитком в один кінець.

Loading...