В Індії презентували найдешевший в світі планшетний комп’ютер

В Індії презентували найдешевший в світі планшетний комп’ютер

В Індії відбулася презентація найдешевшого планшета в світі.

Джерело: Відомості

В Індії відбулася презентація найдешевшого планшета в світі. Перші 100 тис. пристроїв, названих Aakash (у перекладі - "небо"), індійський уряд закупило у британської компанії DataWind. Кожен апарат обійшовся в 2 тис. 250 рупій (близько $ 45).

Як передає ТСН слова Капіла Сібал, міністра освіти і телекомунікацій Індії, перша партія планшетів буде призначена для студентів. Він буде роздавати їх безкоштовно. 7-дюймовий планшет з роздільною здатністю 800х480 пікселів працює на ОС Google Android версії 2.2, має процесор з частотою 366 МГц, 256 мегабайт оперативної пам'яті, слот для карт пам'яті (до 32 Гб), акумулятор ємністю 2100 мАг, модуль Wi-Fi і два USB -порту. Важить гаджет 350 гр. Aakash поставляється з деякими встановленими додатками, однак онлайн-магазин Android Market відсутня, інформує biz.liga.net

Представники DataWind, яка збирає Aakash на території Індії, заявили, що планшет може подешевшати до $ 35, коли почнеться його масове виробництво. За їхніми словами, з листопада цього року буде доступна покращена комерційна версія Aakash за ціною близько $ 62.

Нагадаємо, найпопулярнішою моделлю сенсорного планшетного комп'ютера в Україну є iPad 2, за ним йдуть Samsung Galaxy Tab і Acer Iconia Tab.

Loading...