В Перу зняли падіння метеорита

В Перу зняли падіння метеорита

У місті Куско в Перу зняли вражаюче відео з падаючим на божевільній швидкості метеоритом, через яке загорівся місцевий ліс.

Джерело: Відомості

У місті Куско в Перу зняли вражаюче відео з падаючим на божевільній швидкості метеоритом, через яке загорівся місцевий ліс.

Вражені мешканці міста Куско спостерігали за вражаючим природним явищем, коли метеорит пробив верхні шари атмосфери і зрештою зник за горизонтом. Незважаючи на всю красу польоту блискучого метеорита, він призвів до лісових пожеж на півдні міста між районами Сан-Себастьян і Сан-Джеронімо, які до цього страждали від засухи. Цього разу метеорит впав недалеко від фортеці інків Мачу-Пікчу.

У вересні 2007 року в Перу також було зафіксовано падіння метеорита неподалік від кордону з Болівією. У той час на Землю впав метеорит розміром з баскетбольний м'яч, і залишив вражаючий кратер діаметром 13 метрів. Аналізи породи метеорита показали позитивну реакцію на залізо, нікель і кобальт зі слідами іридію, при цьому метеориту було близько 4,5 мільярдів років, а сформований він був у той же час, як і наша Сонячна система, інформує skuky.net

Метеорити являють собою уламки порід, а іноді і металів, які падають на Землю з космосу. Більшість з них є фрагментами, що залишилися від зіткнення двох астероїдів. Падаючи на нашу планету, метеорити прискорюються до швидкості понад 11,2 км в секунду під впливом гравітаційної сили Землі. Розмір метеоритів варіюється від часток міліметра до більше ніж футбольне поле. Вважається, що метеорит, розміром близько 10 кілометрів знищив динозаврів, які проживають на Землі 65 мільйонів років тому. Щорічно на Землю падають сотні метеоритів, але знаходять лише одиниці з них.

Loading...