NASA представило план захоплення Сонячної системи роботами

NASA представило план захоплення Сонячної системи роботами

Для створення успішної автономної колонії роботів досить протягом 20 років доставити на Місяць 12 тонн корисного навантаження.

Джерело: Відомості

Експерти космічного центру Кеннеді NASA (США) описали сценарій, згідно з яким, на їхню думку, Сонячна система, зокрема, Місяць, може бути освоєна автономною популяцією роботів, яка поступово збільшуватиме свою чисельність, повідомляє агентство «Азертадж».

Моделювання, проведене вченими, показало, що для створення успішної автономної колонії роботів досить протягом 20 років доставити на Місяць мінімум 12 тонн корисного навантаження. Вона буде являти собою керовану з Землі колонію роботів. Ресурси Місяця і астероїдів дозволять колонії в подальшому перейти до автономного існування.

На думку авторів дослідження, популяція роботів, зважаючи на доступ до майже необмежених обсягів корисних копалин і енергії, буде розвиватися в геометричній прогресії.

Експерти прогнозують, що через кілька десятиліть, без залучення додаткових інвестицій, обсяг промислового виробництва на Місяці перевершить індустріальний потенціал США в мільйони разів.

У квітні 2016 року року астрофізик  Філіп Любін з Каліфорнійського Університету в Санта-Барбарі (США) опублікував препринт під назвою «Дорожня карта міжзоряного польоту». У статті вчений описує програму, що дозволяє при сучасних технологічних можливостях відправити автоматичну станцію до Альфи Центавра.

Loading...