Учені: сіль може нашкодити мозку і серцю

Учені: сіль може нашкодити мозку і серцю

Надмірне споживання солі може негативно позначитися на здоров’ї.

Джерело: Відомості

Учені зі США встановили, що надмірне споживання солі може негативно позначитися на здоров'ї і призвести до серцевого нападу, повідомляє VladTime.

Співробітники з університету Флориди заявляють, що надлишок солі в організмі призводить до незворотних наслідків. Цей мінерал пошкоджує судини і артерії, збільшує кров'яний тиск, створюючи навантаження на серцевий м'яз. Стають тоншими судини мозку, що може призвести до недоумства. 

Крім того, сіль затримує рідину в організмі, що негативно позначається на роботі нирок, викликаючи набряки і сечокам'яну хворобу. 

Людям, які страждають на хронічні захворювання серцево-судинної та сечостатевої системи, ожиріння, глаукому, категорично протипоказано зловживання сіллю.  Хоча натрій, що міститься в цьому продукті, життєво необхідний організмові для нормалізації кров'яного тиску, нормального функціонування нервів і м'язів, добова норма солі становить лише приблизно 15 грамів. Щодня в продуктах харчування людина вже споживає приблизно 10 грамів, тобто в день можна досолювати їжу приблизно на половину чайної ложки.

Loading...