5G перестає бути мрією і наближається до реальності

5G перестає бути мрією і наближається до реальності

До мережі одночасно зможуть приєднатися мільярди пристроїв.

Джерело: Відомості

На конгрес Telecom World у Бангкоку зібралися представники урядів, регуляторів та індустрії. Головна тема цьогорічного форуму – 5G, який обіцяє ще швидший інтернет і надшвидкий бездротовий доступ до світової павутини.

Коли стандарти зв‘язку 5G будуть запроваджені, це може цілком змінити наш спосіб життя і роботи. Це призведе до засадничої зміни використання технологій.

Філіп Мецґер, гендиректор Швейцарського федерального бюро комунікацій: “Це принесе об‘єднаний мережами світ. У ньому люди будуть спілкуватися між собою, а також із пристроями. Ми будемо використовувати різні рівні послуг, які входитимуть до спільної мережі. Люди вже не будуть замислюватися над інтернет-зв‘язком, вони просто під‘єднуватимуть до мережі всі пристрої, якими вони користуються.”

5G перестає бути мрією і наближається до реальності. Розробники вже у передчутті успіху новинки.

Юфень Жу, фахівець з бездротових мереж: “5G безумовно матиме значно вищу швидкість. Деякі фахівці хочуть досягти швидкості, яку дають оптоволоконні кабелі. Ми повинні досягти 20 гігабітів у секунду для всіх користувачів.”

Завдяки надвисокій швидкості інтернет речей може стати реальністю. До мережі одночасно зможуть приєднатися мільярди пристроїв. Однак є також і застереження.

Філіп Мецґер: “Ризики, звичайно, полягають в тому, що є багато невідомого у питанні технічної можливості під‘єднання всіх цих з‘єднаних між собою пристроїв і послуг. Є також ризики щодо окупності інвестицій. Ризики криються також у роботі додатків, аспектах кібер-безпеки, про яку ми повинні також подбати. Це все впливатиме на людські життя, що також ставить низку питань.”

Тож, коли відбудеться революція 5G?

Хулінь Жао, генсек Міжнародного телекомунікаційного союзу розповів, що "через рік або два роки ми зможемо представити остаточну пропозицію щодо стандартів 5G, яку повинні схвалити до 2019 року.”

Коли всі стандарти будуть запроваджені, користувачі зможуть переходити на 5G у 2020-их роках, повідомляє Євроньюс.

Loading...