Вчені з Сінгапуру наблизилися до створення «шапки-невидимки»

Вчені з Сінгапуру наблизилися до створення «шапки-невидимки»

Вчені відзначають, що їхній винахід може бути цікавим для військвих.

Джерело: Відомості

Вчені з сінгапурського Наньянського технологічного університету розповіли про свій винахід, яке дозволяє робити предмети непомітними для людського зору, повідомляє агентство «Азертадж».

Головною складовою таких пристроїв є дзеркала. Саме з їхньою допомогою вченим вдається ховати об'єкти невеликих розмірів в одній площині, в той час як їхня друга частина залишиться на видноті. На створення такої «системи невидимості» вчені витратили більше трьох років, однак вони кажуть, що не збираються зупинятися, поки не зможуть винайти пристосування, що дозволяє приховувати весь предмет цілком.

Вчені відзначають, що їхній винахід може бути цікавим для військвих. У теорії він дозволить заховати цілу армію солдатів, які перебувають на полі бою, однак для цього пристрій доведеться модернізувати і зробити більш досконалим, над чим і працюють фахівці. Унікальність такого апарату в тому, що він робить людину невидимою не тільки для інших людей, але й для приладів нічного бачення, які помічають теплове випромінювання.

Керівник проекту, відповідаючи на питання про схожість пристрою з усім відомою казковою «шапкою-невидимкою», зазначив, що в компанії дійсно є грандіозні плани.

Loading...