У Дубаї представили поліцейського майбутнього Робокопа

У Дубаї представили поліцейського майбутнього Робокопа

Презентований прототип може привітатися, потиснути руку та говорить англійською, арабською та французькою.

Джерело: Відомості

Хто не пам‘ятає історію про поліцейського майбутнього Робокопа? Наприкінці 1980-х років це здавалося неможливим, але під час “Виставки інформаційних технологій” в Дубаї стало очевидно: робокопи таки будуть патрулювати вулиці разом зі звичайними поліцейськими. Презентований прототип може привітатися, потиснути руку та говорить англійською, арабською та французькою. За допомогою сенсорного екрану на “тілі” робота можна повідомити про скоєння злочину чи сплатити штраф. Він також сканує обличчя та зв‘язується з центральним поліцейським відділком – все, як ми вже колись бачили в кіно.

“Цей робот розроблений в Європі, у Барселоні, якщо бути точнішим. Ми дуже раді, що поліція Дубаю обрала нашу компанію для співпраці з-поміж усіх інших компаній світу,” – розповідає комерційний директор PALROBOTICS Карлос Вівас.

Робокоп заввишки 125 сантиметрів розганяється до 35 кілометрів на годину та може подорожувати на відстань до 130 кілометрів від головного пункту дистанційного управління. Крім того, 11-кілограмовий поліцейський може навіть плавати.

Інша ж роботизована крихітка арабського виробництва – перший у світі робот, роздрукований на 3D принтері. Він передає інформацію наживо до центру управління, і планується, що наступного року він замінить працівників на рятувальних станціях у житлових кварталах.

Безпека надихнула на створення спеціальної системи моніторингу для авто. Вона аналізує обличчя водія, його емоції, стан, концентрацію та навіть помітить той факт, що останній заглядає до мобільного телефону під час керування. Закриття очей на півтори секунди спровокує сигнал тривоги, і робот запропонує допомогу. Така ж система вже працює в деяких автобусах міста Дубай. Вона виявила, що водій відволікається у 88% часу за кермом. 

З 2018 року цю систему введуть у всіх автобусах столиці ОАЕ, інформує Євроньюс.

Loading...