Дронів відстежуватимуть з космосу

Дронів відстежуватимуть з космосу

Безпілотні літальні радіокеровані апарати можуть привести до непередбачуваних аварій.

Джерело: Відомості

На минулій церемонії нагородження в рамках Європейського конкурсу з супутникової навігації 2016 року переможцем стала супутникова система  виявлення дронів. Тепер їх відстежуватимуть із космосу. Поточний рік є піком активності дронів, повідомляє агентство «Азертадж».

Безпілотні літальні радіокеровані апарати в змозі виконати безліч корисних функцій і в той же час можуть привести до непередбачуваних аварій. Зокрема, вони часто знаходяться в небезпечній близькості до аеродромів і літаків, що в багатьох викликає занепокоєння.

Вивчивши всі побоювання, колектив розробників із Університету Стратклайда в Глазго, Шотландія, почав створювати супутникову систему стеження.

Завдяки новому пристрою з’явиться можливість відстежувати пересування дронів до того, як вони потраплять у видимість пілотів.

Датчики постійно відстежують сигнали, на які реагує дрон, тим самим спостерігаючи за переміщенням апарату. У разі наближення, супутникова система виводить дані на екран диспетчера аеропорту, тим самим зменшуючи ризик можливих аварій, пов’язаних із дроном.

Loading...