Учені: Один сезон гри в юнацький американський футбол призводить до серйозних змін мозку

Учені: Один сезон гри в юнацький американський футбол призводить до серйозних змін мозку

Навіть у тих футболістів юнацького віку, які закінчили сезон без травм, значно погіршилася робота головного мозку.

Джерело: Відомості

Вчені встановили, всього один сезон постійної гри в юнацький американський футбол призводить до серйозних негативних змін мозку у дітей-підлітків, повідомляє VistaNews.

Дослідники відзначають, що проаналізували випадки, в яких не було серйозних травм, за винятком рутинних зіткнень.

Американські вчені зазначають, що, як правило їхні колеги акцентують увагу на наслідках конкретних пошкоджень, наприклад, на струсах мозку. Дослідники відзначають, що не тільки серйозні травми завдають шкоди, а й звичайні рутинні зіткнення.

Для аналізу цієї групи факторів вчені відібрали групу гравців в американський футбол, яка пройшла сканування головного мозку за допомогою передових технологій. Потім випробувані відіграли повний сезон і повторили ці дослідження.

Вчені відзначають, вони прибрали тих, хто отримав серйозні травми, і залишили тільки «здорових». Отримані результати показали, що навіть у тих футболістів юнацького віку, які закінчили сезон без травм, значно погіршилася робота головного мозку.

Вся справа у вмісті речовини FA (ФА) в їх білій речовині і рівномірності передачі сигналів. Після сезону обидва показники значно погіршилися.

Вчені відзначають, що їм необхідно провести більш глибоке дослідження, але вже зараз вони можуть заявити, що не тільки серйозні травми призводять до серйозних наслідків, але й звичайні зіткнення.

Loading...