У США створили електрокар для саперів

У США створили електрокар  для саперів
EOD LTEV

В останні кілька років електричні транспортні засоби набули неабиякої популярності.

Джерело: Відомості

Американська компанія TORQ Defense Systems, що спеціалізується на легкій тактичній військовій техніці, представила електричний автомобіль, розроблений для потреб саперів, повідомляє Quibbll.

Машина під назвою EOD LTEV (Light Tactical Electric Vehicle) була створена спеціально для використання правоохоронними органами і спецслужбами.

«Наше завдання полягало в тому, щоб розробити ефективний тактичний електромобіль, який полегшить роботу саперів і дозволить своєчасно прибувати в потрібне місце», — говорить директор з продажу та маркетингу компанії TORQ.

Апарат оснащений 18-сильним електромотором і 48-вольтовою батареєю, заряджатиметься від стандартного 110-вольтного джерела. Автомобіль здатний перевозити «сапера в спеціальному костюмі для розмінування в повній екіпіровці» і їздити зі швидкістю до 50 кілометрів на годину.

Розробники відзначили, що електромобіль набагато безпечніший за  машин з двигунами внутрішнього згоряння. Подібним пристроям доводиться працювати в умовах, де може «статися витік пального газу або викид займистою пилу».

Крім того, безшумний електричний двигун дає перевагу при роботі в бойових умовах.

EOD LTEV укомплектований протипожежною системою, двома знімними вогнегасниками, світлодіодним прожектором на 350 тисяч кандел, а також лебідкою з тяговим зусиллям у півтори тонни. Крім цього, апарат передбачає установку цифрової рентгенографічної системи і двох котушок з 760 метрами детонуючого шнура.

Як заявляють розробники електричного баггі, новий транспортний засіб може використовуватися не тільки військовими для знешкодження вибухових пристроїв, але й іншими силовими структурами, такими, наприклад, як спецназ і прикордонна охорона.  

Loading...