Audi згорнула виробництво електричного R8

Audi згорнула виробництво електричного R8

Компанія Audi припинила випуск електричної версії суперкара R8 е-tron через її непопулярність.

Джерело: Відомості

Модель була представлена ​​навесні 2015 року, за цей час компанія виробила менше ста екземплярів, повідомляє видання Car і Driver.

Про те, що виробництво R8 e-tron було достроково завершено, журналістам розповів представник компанії. Точна кількість вироблених електрокарів він називати відмовився. Скільки машин було продано, невідомо.

Audi  R8 e-tron ніколи не з'являвся в онлайн-конфігураторі на офіційному сайті. Щоб замовити його, клієнтові потрібно було безпосередньо звернутися в штаб-квартиру компанії. Вартість машини, за непідтвердженими даними, становила один мільйон євро.

Електрична модифікація суперкара дебютувала в березні 2016 року на Женевському автосалоні разом з бензиновим R8 нового покоління. Через два місяці на виставці електроніки CES в Шанхаї була показана експериментальна версія з системою автономного управління -  Piloted Driving Concept.

Audi R8  e-tron оснащувався двома електромоторами сумарною потужністю 462 кінські сили. Купе розганяється з нуля до ста кілометрів на годину за 3,9 секунди, повної зарядки батарей вистачало на 450 кілометрів шляху.

Джерело: motor

Loading...