Любителів Ferrari більше ніколи не порадує механічна коробка передач

Любителів Ferrari більше ніколи не порадує механічна коробка передач

Ferrari випускатимуть тільки з коробкою-автоматом.

Джерело: Відомості

Австралійське видання «Motoring» з посиланням на обізнані джерела повідомляє, що італійська компанія Ferrari в майбутньому не планує використовувати механічні коробки передач.

В ході нещодавнього Міжнародного автосалону в Парижі австралійські журналісти спробували дізнатися в одного з офіційних представників італійської компанії, коли Ferrari випустить нову модель з механічною КПП, яка змогла б надати любителям «класичного водіння» відчути максимальний зв'язок з італійським спорткаром.

Співрозмовник видання, глава відділу розробок італійської компанії Міхаль Хуго Ляйтерс, у відповідь на запитання журналістів заявив, що механічна коробка передач більше ніколи не з'явиться на автомобілях Ferrari, оскільки в інженерів компанії є технічне рішення, що перевершує класичну «механіку» у всьому - це автоматична КПП з системою подвійного зчеплення.

Його слова підтвердив і керівник маркетингового відділу Ferrari Боари Нікола. За його словами, механічна коробка передач в останній раз пропонувалася в базовій комплектації дорестайлінгової версії кабріолета California. Як зазначив Боари, обсяг продажів таких автомобілів не дотягував і до п'яти примірників, на відміну від версії з «коробкою-автоматом», яка розійшлася в набагато більшій кількості.

Таким чином, кабріолет Ferrari California увійде в історію бренда як останній автомобіль з МКПП. Усі наступні автомобілі можуть порадувати адептів «класичного водіння» тільки ручним режимом роботи АКПП і підрульовими пелюстками перемикання передач.

Loading...