Вулицями Британії почали їздити безпілотники

Вулицями Британії почали їздити безпілотники

Великобританія поступово готується робити автономний транспорт звичайною частиною вуличного трафіку.

Джерело: Відомості

Компактні автопілотовані електрокари LUTZ Pathfinder, розроблені британською компанією RDM Group спільно з Оксфорсьдким університетом, почали їздити по вулицях британського міста Мілтон-Кінс.

Поки що особливі безпілотні капсули, розраховані на двох пасажирів, колесять по пішохідних зонах в Мілтон-Кінсі на надмалих швидкостях. Квапити події і випускати безпілотники на дороги загального користування англійці не поспішають: за даними місцевого видання MK Citizen, до кінця наступного року число таких транспортних капсул в місті досягне сорока штук.

Для орієнтації в просторі це незвичайний транспортний засіб використовує радар і систему камер. Звичне рульове колесо теж присутнє - на випадок, якщо раптом щось все-таки піде не за планом. З метою безпеки капсула пересувається на надмалих швидкостях: розігнати її швидше восьми кілометрів на годину неможливо.

Влада Великобританії підійшла до впровадження автономного транспорту максимально серйозно: в минулому році було оголошено про старт декількох пілотних програм, в рамках яких планується перевірити різні варіанти автономних пасажирських перевезень: поки що, правда, всі ці проекти мають на увазі присутність водія за кермом - на всякий випадок.

"Першою ластівкою" в низці випробувань став рейсовий автобус, який самостійно їздить у Грінвічі за спеціальним невеликим маршрутом, проте експеримент в Мілтон Кінсі став першим з тих, що проводиться в умовах великого скупчення людей.

Loading...