Представлений новий BMW 5-ої серії

Представлений новий BMW 5-ої серії

Новий BMW надійде у продаж навесні 2017 року.

Джерело: Відомості

Новітній бізнес-седан від BMW став легшим, більшим і ефективнішим старої моделі, хоча найпросунутіші технології від нової "сімки" йому не дісталися. У продаж 5 серія з індексом G30 надійде вже навесні 2017 року.

У плані зовнішності було б дивно очікувати від BMW якихось подвигів, хоча впізнати нову "п'ятірці" в потоці не складе особливих труднощів. Широко відкритий погляд стандартної LED-оптики поєднується з мажорно підтягнутими доверху "половинками" задніх ліхтарів. Вигин Хофмайстера тут плавно переходить в легку виштамповку на дверях, а на ватерлінії боковин з'явилися декоративні ключки.

До речі, новий BMW 5 серії на тій же платформі CLAR, що і флагманська модель.

Баварський седан серії G30 витягнувся в довжину до 4936 мм (+36 мм), розтягнувся в ширину до 1868 мм (+6 мм), висота "п'ятірки" тепер становить 1466 мм (+2 мм), а розмір колісної бази зріс до кращих в класі 2975 мм (+7 мм). Зрозуміло, інженери BMW подбали про значне зниження ваги - нова "п'ятірка" виявилася на 100 кг легшою від попереднього покоління. При цьому завдяки використанню активних "жалюзі" в решітці радіатора коефіцієнт аеродинамічного опору знижений з 0,26 до 0,22, виробник також повідомляє про зменшення підйомної сили на високих швидкостях.

Об'єм багажного відділення 5 серії виріс до 530 л, до того ж баварці обіцяють більш легкий доступ на задній диван і збільшений простір для ніг задніх пасажирів. На шумоізоляцію виробник не поскупився - комплекс заходів провели і щодо салону, і моторного відсіку.

Цифрова архітектура нової "п'ятірки" BMW вражає. Знайома по 7 серії система управління жестами і голосовими командами стала розпізнавати сигнали водія ще краще. Підключити смартфон можна за допомогою інтерфейсів Apple CarPlay (для яблучних пристроїв інтеграція - бездротова) і Android Auto, доданий швидкісний інтернет LTE, а за допомогою WLAN вийти в онлайн через бортову мережу можуть до 10 різних пристроїв.

Автомобіль оснащений найсучаснішими комплексами безпеки, а серед цікавих нововведень - здатність обмінюватися даними про дорожні умови (пробки, погодні умови, небезпечні ділянки і т.д.) з іншими BMW через спеціальний сервер.

Loading...